Vöröslencse főzelék

Aki készítette: Mimi
- 30 ml olaj
- 150 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 dl paradicsomlé
- 375 g vörös lencse
- 1 leveskocka (gluténmentes)
- só, bors
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját felhabosítjuk a cukorral, a fehérjét is kemény habbá verjük.
A habosított sárgájába keverjük a joghurtot, a lisztet, a sütőport, a citromhéjat, vanília aromát. Óvatosan belekeverjük a fehérjehabot
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszzük (kb 30*40 vagy egy közepes tortaforma)
Tetejére akármennyi, akármilyen gyümölcs jöhet, ez most fagyasztott saját málna a tetején, isteni 🙂
160-170 °C-on, előmelegített, hőlégkeveréssel 30-40 percet süssük, de nagyon függ a sütőtől, érdemes tűpróbát csinálni, nekem már volt, hogy nem sült át a közepe, ha nagyon pirul a teteje, le lehet alufóliával vagy egy másik sütőpapírral fedni.
- 4 db tojás
- 100 g cukor
- 175 g joghurt
- 150 g Miklo’s univerzális lisztkeverék
- 8 g sütőpor
- Citromhéj
- Vanília aroma
- Tetejére gyümölcs (itt fagyasztott málna)
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját felhabosítjuk a cukorral, a fehérjét is kemény habbá verjük.
A habosított sárgájába keverjük a joghurtot, a lisztet, a sütőport, a citromhéjat, vanília aromát. Óvatosan belekeverjük a fehérjehabot
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszzük (kb 30*40 vagy egy közepes tortaforma)
Tetejére akármennyi, akármilyen gyümölcs jöhet, ez most fagyasztott saját málna a tetején, isteni 🙂
160-170 °C-on, előmelegített, hőlégkeveréssel 30-40 percet süssük, de nagyon függ a sütőtől, érdemes tűpróbát csinálni, nekem már volt, hogy nem sült át a közepe, ha nagyon pirul a teteje, le lehet alufóliával vagy egy másik sütőpapírral fedni.
Ez is finom lesz
GM Kitchen
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.