Vöröslencse főzelék

Fantasztikus főzelék

Aki készítette: Mimi

2025.06.11.
  • 30 ml olaj
  • 150 g hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl paradicsomlé
  • 375 g vörös lencse
  • 1 leveskocka (gluténmentes)
  • só, bors

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját felhabosítjuk a cukorral, a fehérjét is kemény habbá verjük.
A habosított sárgájába keverjük a joghurtot, a lisztet, a sütőport, a citromhéjat, vanília aromát. Óvatosan belekeverjük a fehérjehabot
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszzük (kb 30*40 vagy egy közepes tortaforma)
Tetejére akármennyi, akármilyen gyümölcs jöhet, ez most fagyasztott saját málna a tetején, isteni 🙂
160-170 °C-on, előmelegített, hőlégkeveréssel 30-40 percet süssük, de nagyon függ a sütőtől, érdemes tűpróbát csinálni, nekem már volt, hogy nem sült át a közepe, ha nagyon pirul a teteje, le lehet alufóliával vagy egy másik sütőpapírral fedni.

  • 4 db tojás
  • 100 g cukor
  • 175 g joghurt
  • 150 g Miklo’s univerzális lisztkeverék
  • 8 g sütőpor
  • Citromhéj
  • Vanília aroma
  • Tetejére gyümölcs (itt fagyasztott málna)

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját felhabosítjuk a cukorral, a fehérjét is kemény habbá verjük.
A habosított sárgájába keverjük a joghurtot, a lisztet, a sütőport, a citromhéjat, vanília aromát. Óvatosan belekeverjük a fehérjehabot
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszzük (kb 30*40 vagy egy közepes tortaforma)
Tetejére akármennyi, akármilyen gyümölcs jöhet, ez most fagyasztott saját málna a tetején, isteni 🙂
160-170 °C-on, előmelegített, hőlégkeveréssel 30-40 percet süssük, de nagyon függ a sütőtől, érdemes tűpróbát csinálni, nekem már volt, hogy nem sült át a közepe, ha nagyon pirul a teteje, le lehet alufóliával vagy egy másik sütőpapírral fedni.

Ez is finom lesz

GM Kitchen

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.